4η Περιφερειακή Ημερίδα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, 18/10/2022, Κοζάνη

Η 4η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα του έργου LIFE-IP AdaptInGR διοργανώνεται στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις 18 Οκτωβρίου 2022, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη) και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://drive.google.com/file/d/1QtH740edpMlpzQ5nwxyEkrvs4z-kv40s/view?usp=sharing

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή, μέσω της ακόλουθης φόρμας: https://forms.gle/M4bTRzQ6Jqsr1cjJA

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης ημερίδα του έργου, με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου για όσους/ες δεν καταφέρουν να παραβρεθούν από κοντά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για την προσαρμογή της Περιφέρειας τους στην κλιματική αλλαγή, βάσει και του οικείου «Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)».

Στην 1η Ενότητα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και εκπροσώπους υπηρεσιών και φορέων με σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του ΠεΣΠΚΑ, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής στην περιοχή τους και τις προβλεπόμενες στο ΠεΣΠΚΑ δράσεις προσαρμογής. Η Ημερίδα θα εστιάσει στους κάτωθι κλιματικά τρωτούς τομείς της Περιφέρειας:

̵ ενέργεια και απολιγνιτοποίηση,

̵ υποδομές,

̵ πολιτική προστασία,

̵ υδατικοί πόροι,

̵ βιοποικιλότητα,

̵ γεωργοκτηνοτροφικός τομέας,

̵ πολιτιστική κληρονομιά και

̵ καινοτόμες τεχνολογίες.

Η 2η Ενότητα της Ημερίδας περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας “We the Power” του David Garrett Byars: μια ταινία (2021) για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κοινότητα και για τον δρόμο προς μια επανάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που μπορεί να χτίσουν  πιο υγιείς και πιο σταθερές οικονομικά κοινότητες. Η ταινία θα δώσει την ευκαιρία για συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις που τίθενται από την κλιματική αλλαγή αλλά και την ενεργειακή κρίση και απαιτούν άμεση προσαρμογή και βιώσιμες λύσεις. Επιπλέον, θα προβληθεί και η μικρού μήκους ταινία, με τίτλο «Κλιματική Συνείδηση», η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR το 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω e-mail: [email protected]

Για την οργάνωση της 1ης Ενότητας υπεύθυνοι είναι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ για τη 2η Ενότητα  υπεύθυνη είναι η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP AdaptInGR διοργανώνονται  ενημερωτικές ημερίδες στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Ήδη έχουν διοργανωθεί με επιτυχία ενημερωτικές ημερίδες στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ενώ προγραμματίζεται αντίστοιχη εκδήλωση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τους επόμενους μήνες.

Date

Οκτ 18 2022
Expired!

Time

9:00 am - 3:10 pm

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.